sunnuntai 28. kesäkuuta 2009

Riisimuro-marenki kakku


Tämän kakun ohjeen sain ystävältäni Niinalta :) Ohjeen mukaan kakkuun ei kuulu mansikoita mutta minä niitä sinne halusin. Pienin 250g tuoreita mansikoita kermavaahdon päälle NAM....

3 munan valkuaista
2 dl sokeria
3 dl riisimuroja

Suklaa kastike:

3 keltuaista
3/4 dl sokeria
3/4 dl kermaa
50 g voita
100 g tummaa suklaata

Täyte:

3 dl kermaa

Koristelu:

50 g suklaata

1. Uuni 150 astetta. Leivin paperi noin 30*40 pellille.
2. Vispaa valkuaiset. Lisää sokeria vähän kerralla samalla koko ajan vispaten, kunnes marenki on kiinteää. Kääntele lopuksi riisimurot joukkoon.
3. Levitä taikina tasaisesti pellille. Paista noin tunti. Sammuta uuni ja jätä sen jälkeen marenki kuivumaan uuniin, uunin luukku auki.
4. Kuumenna kattilassa kerma, keltuaiset ja sokeri. Sekoita koko ajan, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää voi pieninä nokareina. Lisää joukkoon suklaa palasina ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Laita seos jääkaappiin jäähtymään.
5. Jaa marenki kahteen yhtä suureen osaan. Levitä suklaa kastike toisen pohjan päälle. Vispaa kerma ja levitä kermavaahto suklaakastikkeen päälle. Laita toinen marenkipuoli toisen päälle. Sulata suklaa koristeeksi kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti